Имоти в София

Имоти в София

София, столицата на България, е най-големият град в страната, най-развитите и най-натоварените. С население от над 1,5 милиона души, заедно с хиляди фирми, чуждестранни посолства, клонове на международни фирми и организации, корпоративни щабове и сгради на държавната администрация, София разполага с най-развитата и динамичен пазар имот в България.

Имоти в София също с най-високите темпове на растеж на цените. През последните две години, средната цена на апартаментите в центъра на града, се е увеличил с 50 до 60%, за да днешното равнище на 1000-1300 евро на квадратен метър застроена площ, в зависимос


т от местоположението и състоянието на апартамента. Този ръст на цените се очаква да продължи с умерени повишения на 15 до 20% годишно за следващите няколко години, докато цените достигат нивата за подобни имоти в други източноевропейски градове капитал, като например: Будапеща (Унгария), Прага (Чехия) и Варшава (Полша), където текущата цена на квадратен метър е 2000 евро, за да 1800.

Имоти в София

За клиенти, които планират да инвестират в жилищни имоти, бихме препоръчали закупуване или студиа, 1-стайни или 2-стайни апартаменти в следните области …
центъра на София, на около хотел Шератон, сградите на Парламента, СУ, Докторска градина, НДК (Национален дворец на културата), булевард Витоша (главната търговска площ), Граф Игнатиев улица, Евтимий булевард патриарх и около чуждестранните посолства.
по-добрите квартали на града като например: Лозенец, Иван Вазов, Стрелбище, Лагера, Изток, Гео Милев, и Пирогов.
бързо развиващите се бизнес райони, включително: булевард България, Бъкстон и Каблешков булевард Тодор.
Тези области са всички идеални места за отдаване под наем за висши ръководители и мениджъри, работещи за бизнеса и организациите в столицата, както и редовни бизнес и отдих туристи, посещаващи града. Ключов момент е да се отбележи, обаче, е, че както във всяка забързания град, има недостиг на места за паркиране и, а там са много безопасни зони за паркиране с месечна такса от около 40 до 50 евро, ние ви съветваме, че, ако е възможно , винаги е по-добре за закупуване на гараж или паркомясто, определен с апартамента Имоти в София.

Това е валидно и за пазара на наеми, където се наблюдават едновременно високо търсене и високите нива на цените. В момента най-високата рента и печалба за жилищни имоти може да се намери в София, но, по разбираеми причини, това е и мястото, където ще намерите най-високите цени!

Q: Има ли някакъв риск, че правителствената политика за в бъдеще относно инвеститори чуждестранна собственост може да се промени, така че моята собственост на апартамента може да бъде поставено под въпрос? A: Категорично не! Такива проблеми са били докладвани с имоти в други страни, но България има силни европейски закони стил и собствеността е изключително мощен правно понятие. Освен това, както ние сега се присъедини към ЕС, все повече и повече от нашите закони се променят, за да се хармонизира с европейското законодателство.

Покупката и отдаване под наем на имот в София предлага отлична възможност за инвестиция. Все пак, това е подробен и доста специфично предприятие, за което е от съществено значение експерт, професионални съвети и помощ. Ето защо ние препоръчваме, като първа стъпка, да се свържете с нас за повече информация на имотите за продажба в София, които биха били най-подходящи за вашите инвестиционни планове.

От гледна точка на приходите, там са гарантирани възможности за отдаване под наем на разположение за някои апартаменти с добив от около 7% до 8% годишно. В противен случай, брутната месечна рента за напълно обзаведено и оборудвано с 1 спалня апартамент варира от 300 до 500 евро за дългосрочно позволява и 600-800 евро, ако работи като обслужваната апартамент, с краткосрочни наеми на 1 до 15 дни.

Независимите купувачи или тези, които използват услугите на другите агенти по недвижими имоти трябва да са наясно, че на пазара на наеми в София е изключително деликатен по отношение на местоположението и собствеността спецификации. Областите, които сме препоръчани по-горе, например, нямат и добри, и не толкова добри части и този вид информация е съществена предпоставка за закупуване. За да се гарантира успешна инвестиция в София, чуждестранните купувачи трябва да имат надеждни местни партньори като BulgarianProperties.com и PropertyManagement.BG, които имат отлични познания и богат опит както на имота и отдаване под наем пазари. Като пример можем да си набави и да препоръча по-възрастните центъра апартаменти, които се нуждаят от ремонт, но представляват една отлична инвестиция, защото те са по-ниска цена, а в реално изражение, много по-добре съотношение качество-цена. Ние също така работи с голям екип от строителни и обзавеждане професионалисти, които ще освежите и да предоставят всякаква София апартамент съответствие с изисквания стандарт за отдаване под наем в рамките на няколко седмици, така че купувачът ще приключи до един с отлично качество на апартамент на разумна цена.

Процедурите за покупка на апартамент в София зависят от възрастта и вида на имота. За нови, на зелено апартаменти, ще има определен план за покупка въз основа на плащане на капаро, обикновено от 5%, следвани от поетапни плащания по време на строителния цикъл, който може да бъде въпрос на месеца или до две години в бъдеще. Купуването на зелено позволява закупуването на имот за утре в днешните цени и причината, че това може да бъде толкова добра инвестиция е, че цената на имота е заключена в момента на резервацията, което означава, че в нарастващ пазар, може да се постигне значителен растеж на капитала преди изграждането дори е завършена.

Установени или препродажба на имоти, от друга страна, обикновено се продават поотделно, а не като част от текущ развитие и могат да бъдат запазени като се плати депозит в размер на 10% от продажната цена, която ще премахне имота от пазара. A период от около 30 дни, след което следва, като през това време ние ще извърши всички необходими проверки и претърсване на заглавието на имота, за да се уверите, че собствеността е ясна. Когато проверките и обиските са пълни, балансът на покупната цена ще бъде изискуемо.

Ако апартаментът включва пропорционален площ от земята, върху която е построен блока, или земята под формата на двор или градина, купувачът ще трябва да се създаде българска регистрирана фирма, за да завърши покупката. Това е прост процес и нашия правен екип ще направи това. Регистрация на бизнес отнема около 20 до 24 дни, за да завърши. Цената е 600 евро и сумата от 5000 български лева (около 2600 евро) трябва да бъдат депозирани, тъй като отварянето акционерен капитал, но това може да се използва като част от покупната цена, веднага след като бизнесът е създаден.

На практика, всеки апартамент в София може да се осигури веднага след заплащане на съответната резервационен депозит. Ние ще запази собствеността и правната ни отбор ще започне необходимите проверки и претърсване, заедно с процедурите за регистриране на стопанска дейност, ако е приложимо. При условие, че собствеността и заглавието е ясно и, че няма проблеми с покупката от страна на продавача, резервационния депозит не се възстановява, ако купувачът реши да се оттегли от покупката по някаква причина.

За закупуване на апартаменти в София, ние начислява Комисионна за агенцията в размер на 3% от покупната цена, за да се покрият разходите за услугите, които ще се предоставят, включително: Проверките нотариален акт, изследване на историята на имота, правни услуги, администрация и кореспонденцията , За купувачи, които не са в състояние да дойде в България за завършване на покупката и прехвърляне на собствеността, ние може да завърши сделката чрез пълномощно облечен с един от нашите адвокати.

И накрая, моля, имайте предвид, че за всички имоти, закупени в България, включително и апартаменти в София, се начисляват допълнителни разходи за заплащане на държавни такси, местни данъци и такси, нотариални. Тези допълнителни разходи са в размер на приблизително 4% от продажната цена на имота и обичайно се заплащат в момента на завършване на покупката

Въпроси и отговори:

Q: отговаря за блок от апартаменти Има едно управляващо дружество? Например, ако на покрива на сградата има проблеми, които той определя и кой плаща? A: Няма такова стандартна практика в България. За ново строителство или зелено развитие, обикновено ще има годишна такса за обслужване (обикновено между 7-9 евро на квадратен метър), за да покрие разходите за поддръжка и ремонт на общите части, или общите части на сградата, като например: градини, асансьори, входове, стълбища и коридори. За установени или повторна продажба апартаменти в жилищен блок, има форма на комисиите жителите и програма за управление на блок. Хората, които живеят в блока редовно се събират заедно, за да се вземат важни решения или да събират пари за ремонт или реконструкция от общите части на сградата.

Q: Има ли някакви свързани собственост държавни данъци (подобни на UK данък съвет), дължими всяка година? A: Да, всеки недвижим имот в България е обект на годишно данъчно облагане. Данъчната ставка на данъка се изчислява по специални съотношения и дължимата сума зависи от редица фактори, като например: местоположението и вида на сградата, датата на строителство и всички подобрения, които са направени. За 1-стаен апартамент в центъра на София на годишния данък е около 80 до 100 евро Имоти в София.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s