Какво трябва да знаете, когато давате апартамент за продажба на агенция

Какво трябва да знаете, когато давате апартамент за продажба на агенция

коректна агенция за недвижими имоти

 

Имате да кажем апартамент за продажба в центъра на София и си мислите, че ще го продадете лесно и бързо – все пак чудесен имот на страхотно място не може дълго да остане непродаден, нали? И е така, и не съвсем. Най-добре ще е да го дадете на агенция за недвижими имоти и да оставите професионалистите да се оправят с разгласата на офертата, търсенето на купувач, огледите, преговорите, оформянето на документацията. Това определено ще ви спести време, грешки, а най-вероятно и пари, нищо, че брокерите взимат комисиона. Какво обаче е задължително да знаете, когато давате своя апартамент за продажба в центъра на София на агенция?

 

Изберете агенция с основен фокус – покупко-продажба на жилища и се уверете, че тя има брокер, който отговаря за вашия район. По-специализираните агенции обикновено предлагат по-качествени услуги. А фактът, че има брокер, който отговаря за вашия район, в случая центъра на София, е още по-успокояващ.

 

Говорете с брокера, който продава имоти във вашия район. Много е вероятно да поискате твърде висока цена на своя апартамент за продажба в центъра на София и то точно заради местоположението му. Или пък да поискате твърде малко пари. Нека брокерът ви консултира относно цените на имотите като вашия в центъра на София, да ви информира за търсенето, предлагането. Някои агенции за недвижими имоти – „Ависта“ например – предлагат допълнителни услуги за собственици: леки ремонти, придаване на търговски вид на имота. Все неща, които ви помагат да го продадете по-лесно.

 

Съвместната ви работа с агенцията за недвижими имоти трябва да бъде скрепена с договор. Независимо дали давате тристаен апартамент за продажба в центъра на София или боксониера в Дружба, ако една агенция се е съгласила да ви представлява, да търси купувач на имота, да прави огледи и да ви помогне с документалното оформяне на сделката, то вие задължително трябва да подпишете договор с нея. Така и двете страни са спокойни и спазват по-стриктно правата и задълженията си.

 

Изберете внимателно агенцията, на която ще поверите вашия имот. Търсете доказани професионалисти и коректно отношение. Успех!

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s